Masskultur & Solna HQ 29/2: DAMIEN DUBROVNIK (dk), PUCE MARY (dk), FORZA ALBINO (dk), O (se)

24Feb12

 

 

Affisch: Molly Håkansson Johansson

OBS! OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN gäller till detta arrangemang, läs mer nedan! Det räcker INTE med att vara medlem i Masskultur!

Under de senaste åren har den danska industrilabeln Posh Isolation gjort sig ett namn på den internationella scenen. Laguppställningen är en diger blandning av äldre noiseproffs och slyngligare förmågor och musiken sträcker sig genom alla sorters inriktningar av industrimusik, från smutsig minimalsynth till harsh noise. I höstas teambuildade Masskultur med Posh Isolation under en gemensam resa till festivalen Servataguse Muusika i Tallinn, och att vi skulle dra ihop någon sorts samarbete kändes självklart. Ikväll presenterar vi:

DAMIEN DUBROVNIK

Ett av Posh Isolations veteranband. Damien Dubrovnik framför strukturerad industri/noise byggd kring drönande elektronik, feedback och brutal sång. Bandet har ett visst rykte om sig som bra liveakt och det är med glädje vi presenterar deras första spelning i Stockholm. Vi hoppas på lika stor succé som när Loke från Damien Dubrovnik spelade som LR i höstas.

http://www.youtube.com/watch?v=wM7JdKi-FfE

PUCE MARY

Frederikke Hoffmeiers soloprojekt Puce Mary har de senaste åren pulvriserat ljudsystem med ett spektrum som sträcker sig från krossande feedback till djupa oscillatordrones. Med bejublade liveframträdanden och samarbeten med bland annat LR och Sewer Election har hon snabbt etablerat sig som en av de mest spännande akterna som har vuxit fram ur den nya danska industrimyllan.

http://www.youtube.com/watch?v=T5Yj7Rdpmyk
http://www.youtube.com/watch?v=JgjRSZU3cGQ

FORZA ALBINO

Forza Albino gör industri för finsmakare: oldschool power electronics byggd kring tjutande, pulserande synthar och otrevlig processad sång. Minimalistiskt, precist och kraftfullt.

http://www.youtube.com/watch?v=8RXpvqz_sT8

O

Joel Danielsson, tidigare rikskänd för sina minimala rundgångstjut under namnet Rännstensungar, har med sitt nya projekt O snabbt intagit en framskjuten plats inom den svenska industriscenen tack vare tunga släpp på Styggelse och Coniunction Releases. Där det tidigare projektet var aningen mer nedsmutsat i klassisk bemärkelse är O mörkare och mer ritualistiskt – likt Joels konst som ofta får ackompanjera musiken.

http://soundcloud.com/coniunction
http://www.liljevalchs.se/varsalongen-2012/joel-danielsson/

DJ: Charlott Malmenholt (Honeybadger)

I vanlig ordning måste alla som inte är medlemmar i Solna HQ föranmäla sig för att få komma in. Även Masskulturmedlemmar måste anmäla sig. Det kan göras på följande länk: http://hardworkingbiff.com/2012/02/15/tba/

(T): Solna Centrum (gäster som inte varit på Solna HQ förut kommer få mail med vägbeskrivning osv.)

Inträde 40 kr. Endast kontanter i dörr och bar.

20:00 – 00:00

29/2

Hjärtligt välkomna!

Annonser


No Responses Yet to “Masskultur & Solna HQ 29/2: DAMIEN DUBROVNIK (dk), PUCE MARY (dk), FORZA ALBINO (dk), O (se)”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: