Masskultur & Solna HQ 2/11: LR (dk), Lust for Youth, Händer som vårdar

27Okt11

 

OBS!! För att få komma på detta arrangemang krävs att man anmäler sig i förväg på http://hardworkingbiff.com/2011/10/22/masskultur/! Läs mer längst ner.

Såhär skrev Anja för snart ett år sen:

När Masskultur och NMFHU har möte dyker det alltid upp något tomt och dött i våra blickar när vi talar om lokaler i Stockholm. Bristen på bra spelställen är så pinsamt dålig att det hela känns så fruktansvärt löjligt. Men en stjärna lyser klarare än alla andra på himlen och det är Solna HQ, lokalen ”bakom den svarta dörren”.

Solna HQ har blivit en lokal dit vi ofta återvänt, ett av de bästa ställena i Stockholm för den som har lite pengar men stor längtan efter gemenskap och annorlunda musik- och kulturarrangemang. Att Masskultur/NMFHU och HQ skulle göra något tillsammans har egentligen stått skrivet i stjärnorna sedan första gången vi bankade på den svarta dörren, så det är med glädje vi kan presentera vårt första samarbete, ditt perfekta höstlovsnöje.

LIVE:

LR

Hans Sahl (1902 – 1993) var en tysk-judisk poet och litteraturkritiker som levde sitt liv till stor del i exil på flykt undan den tyska nazismen, och förde sin anti-fascistiska kamp vidare från utlandet; först i Schweiz, sedan i Frankrike. Dikten ”Exile” skildrar detta tillstånd, att vara på flykt, att ständigt behöva vara vaksam, och samtidigt behöva acceptera det naturliga i det. ”Exile” heter även Loke Rahbeks (alias LR) nya LP, som är uppkallad av Sahls dikt, och där varje strof har fått utgöra inspirationen till ett ljudspår. Rahbek är annars känd som medlem i de danska black metal-konspiratörerna Sexdrome och en av upphovsmännen bakom den mäktiga danska etiketten Posh Isolation, som har gett oss öronbedövande oljud i form av akter som Iceage, War, Marching Church, Puce Mary och våra svenska vänner Arv & Miljö samt Lust for Youth. Under namnet LR bjuder Rahbek på tunga, mörka synthdrones i en krossande ljudbild som skapad för dina mest gråmulna dagar.

http://lkruse.bandcamp.com/

LUST FOR YOUTH

Sen den första anonyma kassetten dök upp för över två år sedan, har Lust for Youth varit ständigt aktuella med flertalet kassetter, en fullängdare och europaturnéer. Bandet lät sig från början inspireras av Cold Caves kassettkomprimerade version av minimalistisk 80-talssynth, men dubblerar smutsen och lo-fi-faktorn tills deras minimal wave nästan närmar sig noise. Lust for Youth pressar ihop sina melodier och beats med drones och oljud, och komprimerar allting till ett resultat som står och väger mellan ”experimentell musik” och pop utan att helt bli endera. Ljudbilden har skiftat lite mellan olika släpp, och när fullängdaren Solar Flare kom tidigare i år visade bandet en aningen mer melodiös sida än vi är vana vid. I samband med att LFYs hemmaplan, konsert- och replokalen Utmarken gick bort i försomras har bandet gått igenom vissa förändringar, och vi vet att vi kommer få se ett annorlunda Lust for Youth den 2/11 än vad vi tidigare sett på Lava och Landet, men vi vill ändå säga: välkomna tillbaka!

http://lustforyouth.blogspot.com/

HÄNDER SOM VÅRDAR

Kallt, smutsigt. Ingen katarsis, ingen klimax. Som en lång, mörk, depression. En sjukdom. Så har diagnosen som ställts på Händer som Vårdar (HSV) beskrivits. Men Henrik Söderströms soloprojekt är mer än bara en summa av ett antal dystra adjektiv. Genom att medvetet distansera sig från genrens vanligaste klyschor skapar HSV surrealistisk noise, lika oberäknelig som ärlig och självutlämnande. Torra kassettloopar, brummande drones, väldigt få effekter. Det är minimalistiskt men ändå engagerande, statiskt men ändå fängslande. Efter debutkassetten Korridorblick på eget bolag är HSV nu aktuell med en splitvinyl med Megan på göteborgska Release the Bats.

http://soundcloud.com/hnder-som-vrdar

I vanlig ordning måste alla som inte är medlemmar i Solna HQ föranmäla sig för att få komma in. Även Masskulturmedlemmar måste anmäla sig. Det kan göras på följande länk: http://hardworkingbiff.com/2011/10/22/masskultur/

(T): Solna Centrum

Inträde 30 kr. Endast kontanter i dörr och bar.

20:00 – 00:00

2/11

Hjärtligt välkomna!

Affisch: Charlott Malmenholt

Annonser


One Response to “Masskultur & Solna HQ 2/11: LR (dk), Lust for Youth, Händer som vårdar”


  1. 1 Masskultur & Solna HQ 29/2: DAMIEN DUBROVNIK (dk), FORZA ALBINO (dk), O (se) « Ny musik för hållbar utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: