Mother & Masskultur 6: WARM CLIMATE (US), COCA COLA 3 releaseparty

09Sep11

Mother och Masskultur slår sig ihop ännu en gång, och vad passar då bättre än att återvända till Detroit? Det trevliga ateljékollektivet/galleriet på Roslagsgatan 21 stod värd för en serie lyckade spelningar hösten 2010 (Noveller, Unfact alias David Wm. Sims, Ignatz, U.S. Girls, Stellar OM Source m.fl. spelade då) och vi hoppas att ni blir lika glada som vi av att vara tillbaka i betongbunkern.

COCA COLA 3
CC3 och Flacon Recordings, kassettbolaget som två tredjedelar av bandet driver, står för något helt unikt i Sveriges DIY-scen. På gott och ont finns det inga riktigt uppenbara referenser i vad de gör, något som kan göra vissa människor oroade men också ha en stark dragningskraft. Vid något tillfälle när vi bokade dem till Ny musik för hållbar utveckling-festivalen 2009 beskrev de sig själva som ”typ postpunk”, en etikett som känns konstig men samtidigt helt rätt. Det låter på ett sätt som den mest experimentella sortens 80-talspostpunk fast filtrerad genom hissmuzak och digital ljudutrustning som var high tech för ca 7-8 år sen.
Kvällen till ära är det releasefest för Coca Cola 3s nya kassett Abba.
http://cocacola3.com/
http://youtu.be/Vf7MdTcAkPQ
WARM CLIMATE (US)
Los Angeles-baserade musikern Seth Kasselmans soloprojekt Warm Climate är en virvlande resa in i ett dunkelt landskap befolkat av orgeldrones, gamla rytmlådor, frijazzspöken och proggiga psykfolkutsvävningar. Med ett flertal kassettsläpp på anrika Stunned Records i bagaget beger sig Kasselman över atlanten för en kortare europaturné, och förärar oss Stockholmare med en spelning. Förvänta er någonting både egendomligt och otäckt. Som om Albert Ayler och Alan Vega skulle snöa in på de obehagligaste scenerna i Twin Peaks tillsammans.
http://www.myspace.com/warmclimate
http://youtu.be/mXrQ0xu3Yzg
OBS! OBS! OBS!
Alla som inte är medlemmar i Masskultur måste OSA i förväg för att få komma in. OSA via mail till masskultur (a) gmail.com.

Inträde 50 kr. ENDAST KONTANTER!!!

19:00 – 22: 00

Roslagsgatan 21
(T): Tekniska Högskolan eller Odenplan

Annonser


No Responses Yet to “Mother & Masskultur 6: WARM CLIMATE (US), COCA COLA 3 releaseparty”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: