Efter regn kommer solsken

09Jul11

Nu har vi vaknat och precis ätit en stabil frukost, och solen skiner och ur bandarna på campingen strömmar musiken som vanligt. Festivaler sover ju inte. Det vore intressant att ta reda på om det någon gång under ett festivaldygn, inte finns en enda musikspelare som står och skvalar någonstans.

Gårdskvällen erbjöd i alla fall på några rejäla ösregn men även det vackraste efter-regndiset över Dalälven. Jag tror många episka foton togs när det sprack upp och solen tittade fram igen.

The Bug & Daddy Freddy bjöd på stenhård dancehall, eller vad det nu var. Faktum är att vi spenderade hela promenaden till datorn och bilen med att försöka definiera musikstilen. Dub? Dubstep? Reggaeton? Garage dancehall? Hur som helst var det ett väldigt skitigt och hårt set och Daddy Freddy hade till och med lite problem med att lämna scenen på grund av den intensiva publikrespons han fick.

Det var inte första gången ”Dansbanans” tak höll på att lyftas, tidigare hade Frente Cumbiero spelat partycumbia från Colombia som fick hela Dalarna i gungning. Gagnef känns som den festivalen dit folk inte kommer för ett specifikt band, utan litar så pass mycket på arrangörerna att de vet att de kommer få deras musikbehov tillfredsställda. Jag är övertygad om att majoriteten av publiken under Frente Cumbieros spelning aldrig hört dem innan. Det är fint tycker jag, att man går in på en spelning med ett öppet hjärta.

Återkommer snart igen!
/AE

Annonser


No Responses Yet to “Efter regn kommer solsken”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: