Acid & barfotatechno i Gagnef

08Jul11

Gagnef brottas nog en del med att besökarna gillar att man får göra vad man vill och att stämningen är rätt loj, men att man ändå måste följa de lagar och regler som gäller för alkoholservering. Strandpartystämningen på bryggan får en annan vändning när två säkerhetsvakter kommer och häller ut de medhavda öl som nästan alla dittills smuttat på ganska öppet.
Många dröjer sig dock kvar i dalälvens grumliga vatten och kravlar upp lagom till Nottees indiedisco på strandscenen. Men ännu har bandet bara en loj publik som sitter och smådiggar i gräset, de flesta är kanske på campingen för att hänga med medhavd öl och musik.


Dungeon Acid en timme senare tar ett tag att upptäcka, då Rico Loop står på scenen och riggar utrustning medan Jean-Louis Huhta redan står och spelar, men i ett hörn av gräsmattan. Musiken låter otypisk för Dungeon Acid: mer Fylkingen-aktig elektroakustik med samplingar och skevande rytmer än det sedvanliga acid-stuket. Det utmynnar i något mer traditionellt techno-artat, men snarare ”svår tysk minimal” än rena acid-knorrar. Det ”softa” som ryktades om innan kanske beror i att det inte är lika skitigt som vanligt, men genom strandscenens kraftiga PA låter det ändå hårt. Mot slutet har Dungeon Acid antagligen övergett tanken på softhet, och efter att ha varit minimalt och hårt ett tag blir det knorrig acid. Den dansande skaran växer och krymper men det är överlag mer ”stå och digga”-stämning än rave.

DAs sett går sömlöst in i Rico Loops öppning. Rico är en barfotahippie från Berlin som lägger effekter på sin röst, loopar det och bygger ihop dubbiga breakbeats med triphop- och etnovibb. Han verkar vara en massiv publikfavorit; vet inte om det beror på att folk gillar det sen innan och är peppade eller om det bara är att han showar och håller igång extremt intensivt på scenen. Han dubbar melodika och blåser i flaskor och demonstrerar sina ”improvised productions” live, men musiken är faktiskt ganska lökig… det låter som något som man kan köpa på CD på Indiska, för att citera en medlem ur publiken. Det tilltalar inte oss något särskilt men när vi går har publiken säkert dubblats, så nån gillar det iallafall.
Nu, mitt i festivalens första regnskur, låser vi in datorn för kvällen. Pennorna och blocken hänger dock med. Snart ska vi se bl.a Frente Cumbiero, Sand Circles, Mothers DJ-set och mycket annat. VI hörs igen imorgon!

/HS & AE

Annonser


One Response to “Acid & barfotatechno i Gagnef”

  1. 1 titaosoea

    Härligt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: