MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Unicorn Hard-on (US), Container (US), Laser Poodle (NL) & Pleasure Trail

18Maj11

MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN PRESENTERAR:

Masskultur och Tropiska Föreningen bjuder återigen in till fest i musikens tecken; denna gång i anslutning till den stundande kristi himmelsfärdshelgen. Denna kväll får vi celebert besök från bland annat Nashville och Amsterdam och finner fyra akter som alla definierar begreppet ”outsidertechno” på olika sätt. Följ med oss för en kväll ner till underjorden, där vi gillar saker med en liten twist!

Detta är ett medlemsarrangemang. Medlem blir du genom att du skriver namn + födelsedatum till masskultur (a) gmail. com, och betalar ett inträde på 50  kronor i dörren. Osa INNAN den 31a kl 22:00, sedan stängs listan. Ni som var på förra spelningen är redan medlemmar och behöver därför inte osa. Ta med ditt medlemskort om du hunnit få ett!

UNICORN HARD-ON (Nashville, USA)
Valerie Martino gör kanske den mest dysfunktionella och skeva techno-not-techno du någonsin hört. Beväpnad med en arsenal av digitala trummaskiner och med rötterna i Nashvilles underjordiska noisescen skapar hon dansmusik för 10-talet. Efter en hel drös kassettsläpp på hennes egna etikett Tangled Hares och samarbeten med bl a Leslie Keffer, tar hon sitt hårdnackade sound över atlanten. Se bifogade youtubeklipp om ni inte är övertygade än; svetten kommer blandas med blod på dansgolvet.

http://www.tangledhares.com/
http://www.youtube.com/watch?v=qJty58fRBZg
http://www.youtube.com/watch?v=Ef1q-vi-z9w

CONTAINER (Nashville, USA)
Inspirerad av nittiotalets minimaltechnovåg, började Ren Schofield producera techno under namnet Container för lite mer än två år sedan. Då hade han sedan länge slaktat ljudsystem med drone/noise-projektet God Willing, och släppt ett flertal skivor och kassetter på aktade etiketter som Chondritic Sound, Troniks och Arbor. Container däremot står för en repetitiv approach – skapad med samma kompositionsteknik som Schofields tidiga kassettmanipulationer – men med drivande, kylig techno som resultat.

http://www.ijustlivehere.org/container/
http://www.youtube.com/watch?v=mAFa1To8yh8

LASER POODLE (Amsterdam, NL)
Laser Poodle är två galna ungdomar som en dag bestämde sig för att koppla ihop sina elektroniska leksaker och trummaskiner för att skapa den enklaste men samtidigt mest komplexa dansmusiken i stan. Resultatet blir ett kaleidoskopiskt four-on-the-floor-härj av organisk natur, där det enda som är givet är baskaggen.

http://www.youtube.com/watch?v=jhf0LIvgrzU

PLEASURE TRAIL
Dan Söderbergs soloprojekt Pleasure Trail har de senaste åren gått hela spektrat från sönderdistad synthpop med solskensmelodier till performanceliknande, halsbrytande breakcore-exerciser. Det är plastigt, playback och punkigt. Det är mycket attityd och ego. Det är oftast helt tvärtom, ibland för sakens skull, ibland för att det är bättre så. Men i grunden är det viktig och vacker popmusik, precis som popmusik alltid borde vara.

http://soundcloud.com/pleasuretrail

DJ: Masskultur + Reference Audio

Lokalen ligger på Jakobsdalsvägen 15B,  tunnelbanestation Örnsberg. Närmsta bankomat finns i Aspudden eller Axelsberg så tänk på att ta ut pengar innan ni kommer, då vi bara tar emot kontanter. Ta gärna med växel.

Inträde 50  kr

22.00 – 03.00

Med vänliga hälsningar

Masskultur & Tropiska Föreningen


Annonser


3 Responses to “MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Unicorn Hard-on (US), Container (US), Laser Poodle (NL) & Pleasure Trail”


  1. 1 R.I.P. Kamratföreningen « Ny musik för hållbar utveckling
  2. 2 A note for our English speaking guests « Ny musik för hållbar utveckling
  3. 3 Gäst #3 Unicorn Hard-on: Tour Photo Diary « Ny musik för hållbar utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: