Ett moln av ljud #2

10Maj11

Masskultur hälsar tack för senast, och medan vi fortsätter att zooma in sommarvibbarna så gör Ny Musik-bloggen samtidigt sitt bästa för att förbereda lite solskensmusik åt er. Som alla vet är soundcloud ett bra ställe för sommarmusik, så därför:

MMCAPS »Untitled«

UYSD är kanske stockholms mest hemliga kassettbolag. Om första kassetten (Summons / Mirrors Are Black) var en upptäcktsfärd i noiseträsket och andra kassetten var en mer ambient historia så är tredje kassetten – MMCAPS debut – en djupdykning i drogrockens katakomber. Och baserat på ljudklippet är det onekligen ett släpp med sväng; lite som ett skramligare Spacemen 3 spelat på en svajig skivspelare. Plocka upp det medan det finns kvar, UYSD kopierar sällan upp stora upplagor. Avnjutes bäst med ditt favoritpreparat.

Testbild! »En kartbild utan sand«

Lagom till våren, ännu ett ambitiöst Testbild!-album, denna gång på malmöbaserade Kalligrammofon. Och det låter lyckligtvis fortfarande som Testbild!, någonstans där mellan svensk folkhemsjazz, puttrig elektronik, konceptuell experimentlusta och gammal hederlig indiepop. Ett ganska tidlöst recept som alltid förvånar med att passa automatiskt bra när stockholmssolen tittar fram.

/MH

Annonser


No Responses Yet to “Ett moln av ljud #2”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: