MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Sand Circles, Quilts, Unheimlich Manoeuvre & Blodvite

18Apr11

MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN PRESENTERAR:
Masskultur & Tropiska föreningen fortsätter sitt stilla samarbete ute i Örnsberg och denna kväll bjuder vi in er på en releasefest för senaste Sand Circleskassetten. Tillsammans med tre andra band kan vi ju också passa på att fira våren, i Uppsala hade det kallats kvalborg.
Djs för kvällen är Karin Bähler Lavér (popstjärna och balearicaexpert känd från radio), Maria Enerud (geniet bakom musikbloggen Pulsklockan som tyvärr gått i graven) och Marlena Lampinen (som gjort några av våra fantastiska affischer + omslag till Sand Circles CS släppt på Kosmisk Väg).

Detta är ett medlemsarrangemang. Medlem blir du genom att du osar till masskultur (a) gmail. com,  betalar ett inträde på 50  kronor i dörren och fyller i en medlemslista. Osa INNAN den 28e kl 17:00, sedan stängs listan. Ni som var på förra spelningen är redan medlemmar och behöver därför inte osa. Vi ses!

Sand Circles
Masskultur och NMFHU har mer riktlinjer än ni kan ana. En av våra principer har varit att inte boka oss själva, även om vi  är högst aktiva inom musikskapandet själva. Det har för oss handlat om att först och främst ge plats åt andra. Men nu kan vi inte låta bli. Martin Herterich och hans Sand Circles har ständigt legat och pyrt i bakgrunden och när videon till Stellar Waves kom är det inte ens roligt att försöka vara objektiv längre. Tänk korallrev, nattbussar hem och retsamma synthslingor.
Första kassetten släpptes på Kosmisk Väg, och nummer två, som vi firar denna kväll är släppt på Not not fun. Det tycker vi såklart är skitkul och därför vill vi att hans debutspelning ska vara hos oss. Det är väl okej?

http://www.youtube.com/watch?v=0bGiVt3C_gY
http://sandcircles.tumblr.com 

Quilts
Efter en tids vistelse i Berlin är Frida-Li Lövgren till vår stora glädje äntligen tillbaka i Stockholm. Quilts är hennes soloprojekt som legat Masskultur varmt om hjärtat sedan oktober förra året när första kassetten släpptes på Hockey Rawk. Musiken är synthig, varm och glittrande med samplingar lånade från bland annat Langley Scools Music Project som i alla fall får undertecknad på fall. Läs intervjun som vi gjorde med Quilts här: https://nmfhu.wordpress.com/2010/10/12/lapptacken-och-rorelse/

http://www.myspace.com/quiltland 

Unheimlich Manoeuvre
Heimlichmanövern kallas den rörelse med vars hjälp det är möjligt att få loss objekt som täppt till luftstrupen. Beväpnad med ett sovrum fyllt av analog elektronik, spyr Karl Sjölund ur sig kosmisk psykadelika likt en musikalisk heimlichmanöver. Silverarken, Cosmic Letters och Kaleidofon är bara några av de band som hittills blivit kosmifierade av Karl. Det senaste projektet Unheimlich Manoeuvre är en drinkmixer som blandar alla musikaliska influenser i ett och samma astrala cocktailjam. Musik som är lika desorienterande, som uppfriskande.

http://uhmusik.tumblr.com

Blodvite
När göteborgska Utmarken snart är ett minne blott kan man iallafall hoppas på att det kreativa kollektivet som formades kring lokalen kommer fortsätta sprida sin musik. En person att hoppas på är Viktor Ottosson, ständigt aktiv med flertalet band och bolag (Ättestupa, Street Drinkers, Nattmaran, Klorofyll Kassetter för att nämna några). Viktors senaste projekt är Järtecknet, en ambitiös kassettlabel med flertalet släpp i pipelinen. Det rör sig främst om svensk svartsynt industri och ogästvänlig elektronik ur ett stall där färska och etablerade artister blandas friskt. Ett av Järtecknets första släpp var kassetten Hämnaren av Blodvite, som även är det alter ego under vilket Ottosson själv skapar skräpiga ljudmattor av rundgång, skeva loopar och elektronik. Blodvite är även aktuell med en kassett på ökända norrländska labeln Styggelse, vilket borgar för kvalitet.

http://jartecknet.blogspot.com/

Lokalen ligger på Jakobsdalsvägen 15B,  tunnelbanestation Örnsberg. Närmsta bankomat finns i Aspudden eller Axelsberg så tänk på att ta ut pengar innan ni kommer, då vi bara tar emot kontanter. Ta gärna med växel.

Om du kommer tidigt får du en handtryckt affisch!

Inträde 50  kr

21.00 – 03.00

Med vänliga hälsningar

Masskultur & Tropiska Föreningen

Annonser


No Responses Yet to “MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Sand Circles, Quilts, Unheimlich Manoeuvre & Blodvite”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: