Ett moln av ljud

13Apr11

Istället för myspace, förvirring. Efter att alla musiker lämnade Rupert Murdochs sjunkande skepp för ungefär ett år sedan, har alternativen blivit många. Vissa har gått över till tumblr, andra har installerat sig på bandcamp. Ett av de mest framgångsrika sociala nätverken för musiker har dock blivit soundcloud – mycket på grund av att det är lätt att navigera och tämligen kraftfullt. Du kanske inte kommer hitta Rihannas senaste album där, men väl mycket annat smått och gott. Ny musik för hållbar utveckling ger dig här lite musiktips, för att komma igång.

1999-2003;2000-2004 »A Black bird-like entity«

1999-2003;2000-2004 är ett nytt projekt med obegripligt namn (uttalas förmodligen ”A lot of years”). Upphovsmännen är Pontus Stalin från Logcabin m fl, och Erik Lundkvist som vi senast såg i Nattskiftet. Det här är dock ganska långt från manglet i Nattskift, utan påminner mer om den sorts gyllene era av postrock vi minns från Tortoise-tiden. Klockrent.

Blodvite »Hämnaren«

Något otrevligt bubblar återigen under ytan i göteborgs underjord. Knappt har nyheten om Utmarkens undergång nått oss innan ännu en kassettetikett med Utmarken-anknytning dyker upp på horisonten. Järtecknet tar avstamp i det ockulta i Ättestupa men mynnar ut i klaustrofobisk industri istället för storslagna björkskogar. Blodvites kassett »Hämnaren« är praktexemplet.

Ultra Jam »Telephone«

Har någon undrat hur det skulle låta ifall Lady Gaga producerades av Zomes istället för RedOne? Kanske inte, men det borde låta något i stil med Ultra Jams episka cover av hiten »Telephone«. Ultra Jam/Super Jam är även upphovsmannen bakom det stiliga malmöbaserade kassettbolaget Oh No, More Tapes! som verkar ha mycket på gång just nu. Bör kollas upp!

/MH

Annonser


One Response to “Ett moln av ljud”

  1. Tänkte bara tipsa om att det finns nya ljud från årtalen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: