MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Innercity (Be), Heinz Hopf, Viking Jews & Totenpaahle

11Feb11

MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN PRESENTERAR:

Vänskap och sånt där är någonting som Masskultur tycker om, vi har hela tiden försökt att knyta nya kontakter och hitta nya kompisar att samarbeta med, vi försöker ju se underjorden som ett blänkande spindelnät.
Detta arrangemang var faktiskt från början tänkt som en kompisspelning där vi bjöd in våra vänner för att spela och sagt och gjort. Kvällens schema är fullproppat med vänner (Molly och Charlott hjälper oss att dja exempelvis) och vi har fått med en liten belgisk bonus. Nytt för denna gång är vårt samarbete med nystartade Tropiska Föreningen som förutom för att vara en kreativt sprudlande förening, tillhandahåller helt exemplariska lokaler i Örnsberg. Var beredda på världsherravälde.

För att gå på denna spelning krävs det att du föranmäler dig på masskultur (a) gmail.com senast den 24/2 klockan 14.00, eller fyller i på Facebook att du är ”attending”. Sånt här är ni ju vana vid. Som bonus för kvällen blir du medlem i föreningen Masskultur när du betalat inträde och fyllt i födelsedatum och e-mail på ett litet papper. Det hela är busenkelt och väldigt praktiskt, du får information om kommande arrangemang via mail, andra medlemsförmåner (som vi berättar mer om vid senare tillfälle) och hjälper oss samtidigt att göra Stockholms musikscen till någonting fint och levande, och det vill vi ju alla.

”I think this is the beginning of a beautiful friendship”.

Innercity (Be)
Innercity har under de senaste åren skickat ut en mängd utomjordiska signaler i form av kassettsläpp från sin hemvist i västeuropa. Vi har fått höra att han bor i Belgien, heter Hans och driver kassettbolaget Why So Serious, men det är förmodligen bara en täckmantel för denna rymdvarelse vars kosmiska oljud uppenbarligen inte är av denna värld. Det vi vet med säkerhet är att Innercitys musik är en eklektisk mix av syntslingor, bisarra röstfragment och trummaskiner, samt att han är aktuell med en LPn Backworld som samsläpps mellan svenska Release The Bats och finska Ikuisuus.

http://www.youtube.com/watch?v=SVab9AZqdlE

Viking Jews
Direktimporterad från Göteborg har vi här Viking Jews, aka Hannes Norrvide, som I höstas släppte en smått fantastisk split med Smycken på också smått fantastiska etiketten Release the Bats. Det är ett böljande och pulserande släpp, med syntslingor och effekter att luta sig tillbaka till.
Man kanske skulle kunna säga att Hannes är lite av en Masskultur- och NMFHU-bästis faktiskt, då det är fjärde (!) gången vi bokar honom (en gång på NMFHU-festivalen som Viking Jews och två gånger i form av Lust for Youth). Men det är inte så konstigt faktiskt, med tanke på att Hannes och hans musik alltid har en fin förmåga av att utvecklas, som uppenbart lyser av skaparglädje och produktivitet.

http://www.releasethebats.com/rtb62.html

Heinz Hopf
Som baron av Release the Bats och en av de drivande bakom Utmarken i Göteborg lyfter han ständigt fram nya förmågor från den svenska underjorden, men det skulle nästan vara konstigt om Matthias Andersson aldrig gett sig på att göra musik själv också. Bland annat tillsammans med Sofie Herner i Källarbarnen, och solo som Arv & Miljö (debutkassetten kommer snart på danska Posh Isolation). I fallet Heinz Hopf rör det sig om en duo, där andra halvan utgörs av noiseproffset Dan Johansson, känd från Sewer Election, Ättestupa m.m. Tillsammans serverar de renlärig metaldistad, skrotmisshandlande filmnörds-harsh noise.

http://www.heinzhopf.se

Totenpaahle
Tobias Lund har så många järn i luften och bollar i elden att det är lätt att tro att mannen i fråga alstrar kreativitet som om han vore någonslags kreativ energikälla. Vilket han förvisso är. Förutom sitt soloprojekt Totenpaahle har vi sett honom bakom Flacon Recordings, Coca Cola-3 och metalbandet Karpis. Totenpaahle är det senaste projektet som tagit Masskultur med storm och för några månader släpptes en extremt limiterad kassett som vi köpte på Solna HQ. Till skillnad mot Coca Cola-3 som ibland kan kännas lite plojigt, är Totenpaahle högst på allvar, och som vanligt när Tobias är med i bilden så lyckas han alltid få musiken att kännas visuell utan någon tillsynes särskild ansträngning.  HS skrev i sin årlista att Totenpaahle är ”en hård och smutsig variant på den nya vågens kosmische synthexperimentalism”, som istället för att föra tankarna till Statens Normal-kraut (en genre åtminstone vi i Stockholm fått lite väl mycket av på senaste tiden) snarare leder oss ner i drone-land. Det känns skönt.

http://vimeo.com/17331650

Lokalen ligger på Jakobsdalsvägen 15B,  tunnelbanestation Örnsberg. Närmsta bankomat finns i Aspudden eller Axelsberg så tänk på att ta ut pengar innan ni kommer, då vi bara tar emot kontanter. Ta gärna med växel.

Inträde 50 kr

21.00 – 03.00

Med vänliga hälsningar

Masskultur & Tropiska Föreningen

Annonser


One Response to “MASSKULTUR & TROPISKA FÖRENINGEN: Innercity (Be), Heinz Hopf, Viking Jews & Totenpaahle”


  1. 1 Masskultur 15/6: INNERCITY (be), IGNATZ (be), VIT FANA | Ny musik för hållbar utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: