Torrt men lite viktigt om NMFHU och Masskultur

19Okt10

Som några av er kanske redan förstått är Masskultur Ny musik för hållbar utvecklings sidoprojekt. Det NMFHU inte har för avsikt att göra på Kulturhuset via Lava, gör vi istället, så att säga, ute på stan, i spelningsvimlet.
Ny musik har för oss alltid handlat om att resonera kring musik, att undersöka sådant som vi tycker är spännande och relevant, och att sätta musiken, konsten och spelningarna i ett sammanhang. Det har inte bara varit vår avsikt att boka fräna band för sakens skull; som NMFHU har vi försökt att arbeta journalistiskt, både med spelningar och med t.ex. film.

På ett sätt ligger Ny musik lite på is, men på ett annat sätt inte. Vår tanke är att vi huvudsakligen ska fokusera på den här bloggen, men låta Masskultur stå för spelningarna.

För länge sedan (runt tiden då NMFHU startade) var Kamratföreningen Masskultur, som det hette då, HS personliga projekt, då han satte upp spelningar med bland annat Ättestupa, Astro och Smycken. När vi i NMFHU kände att vi ville vidga våra vyer en aning och sätta upp spelningar som rörde sig utanför Ny musiks ramar valde vi därför att göra det under namnet Masskultur. Det passade oss. Vi kan nu exempelvis experimentera med nya spelningslokaler och samarbeten med andra aktörer, och samtidigt låta namnet NMFHU vara troget denna vår grundtanke om ett journalistiskt arbetssätt.

Hittills har Masskultur under sin nya tappning haft sex olika arrangemang. Det första var Ultimate Trip Vårtour 2010 då Luva, Skeppet och Henning/Lindefelt spelade på Detroit. Sedan hade vi ett samarbete med Cassette Gallery och satte upp en intim och fin spelning med Daniel Higgs.
Den senaste tiden har vi haft ett samarbete med Mother, aka Gavin Maycroft. Allt för att kunna boka sådant som ingen av oss annars skulle kunnat boka ensamma. Vår avsikt har varit att under hösten 2010 sätta upp en rad kontinuerliga spelningar på vardagar, lite för att få bort den här känslan av att det bara är på helger som man kan se en bra spelning. Musik ska vara något som pågår jämt, det ska kännas och märkas.

Masskultur är dessutom som en liten bonus, en nybildad ideell förening där vem som helst som är intresserad kan bli medlem. Alldeles gratis. Styrelsen består av oss grundare, och detta innebär alltså i princip att ni deltagare kan komma på vårt årsmöte och rösta bort styrelsen om ni nu skulle vara missnöjda med vårt arbete. Demokrati i dess renaste form. Det tycker vi är fint.

Inom den närmsta framtiden sätter vi upp en spelning med U.S Girls, Ignatz och Sheldon Siegel på Detroit. Detta är på torsdag och information finns i ett separat inlägg.
I november kan du också se fram emot Noveller, Aidan Baker och Unfact här i Stockholm. Mer om det senare.
Även NMFHU-bloggen har en massa spännande inlägg på gång.

Vill du bli medlem i Masskultur eller har frågor? Mejla masskultur (a) gmail . com

Annonser


One Response to “Torrt men lite viktigt om NMFHU och Masskultur”

 1. Container club
  14 april
  Les big byrd & Holograms
  Konst av Christopher Clemons
  19-01
  80kr
  Valla torg 53
  medlemskap skickas till mailen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: