Ny musik för hållbar utveckling №9: Film

09Apr10

NY MUSIK FÖR HÅLLBAR UTVECKLING №9: FILM

Livemusik, konst, progressivitet & hembakat.
18/4 18.30 – 21.30, Klarabiografen. Fri Entré.

Vårt nionde arrangemang är helt vigt åt film. Utöver att visa vår egen produktion kommer vi även att visa några kortfilmer av ett antal olika konstnärer med rötterna i musiken. Väl mött! Fri entre!

PRODUKT №3
De allra flesta associerar 2010 års tre första månader med iskyla, snökaos och havererad infrastruktur. En av våra största gratistidningar hade för någon vecka sedan löpsedeln ”Grattis! Du överlevde vargavintern!”. Under dessa årets kallaste månader påbörjade vi ett ambitiöst filmprojekt där vi försöker skildra något som skulle kunna ses som en rörelse, eller kanske en scen. Vi vill visa ett axplock av olika aktörer som skiljer sig åt geografiskt såväl som intressemässigt, men också vad de har gemensamt.
Ni kommer att få se livespelninger med bland andra Optic Nest och Your Holy Wisdom, mängder av kassetter, smutsen på Utmarken och konsten på KRETS. Ni kommer att få höra om noisemusikens sociolekt, varför Göteborg är bättre än Stockholm samt vad Smycken och Jurassic Park har gemensamt.

Missade ni trailern så finns den här: http://vimeo.com/9600292

NADINE BYRNE
Nadine Byrne har tidigare medverkat på ett par NMFHU-arrangemang. Hon är musiker och videokonstnär, med en fascination för det ockulta. Denna kväll bjuder hon på en kortfilm signerad hennes soloprojekt The Magic State.

http://www.nadinebyrne.com

TEETH
Teeth är musikern och bildkonstnären Thomas Ekelund, eller Dead Letters Spell Out Dead Words. Ekelund själv beskriver Teeth som sjukdomen, medan Dead Letters snarare kan stå för symptomen. Teeth är ett mörkare projekt. Filmen som ska visas denna kväll premiärvisades på iDEAL Fest 2010 på Fylkingen i Stockholm.

http://www.teeth.se

MARTIN HAGROT
Även Martin Hagrot är känd från tidigare NMFHU-arrangemang, där han t.ex. spelat solo med Telephone Melts och i bandet Munnen. Den kitschigt surrealistiska lo-fi estetik som framför allt märks i det tidigare projektet känns igen när Martin går loss på lek-och-lärprogram som 3D Movie Maker (animationens svar på Paint?).

http://www.myspace.com/telephonemelts

Annonser


One Response to “Ny musik för hållbar utveckling №9: Film”


  1. 1 NMFHUs Produkt №3 nu online :: Olof :: Konst, kommunikation och internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: