Ny musik för hållbar utveckling №8: 2010

09Feb10

NY MUSIK FÖR HÅLLBAR UTVECKLING №8: 2010

Livemusik, konst, progressivitet & hembakat.
21/2 18.30 – 21.30, Lava. Fri Entré.

2010:
Det nya året har hittills dominerats av snökaos och en längtan efter våren, och lite så vill Ny musik för hållbar utveckling också skildra 2010. Vårt första arrangemang för i år bär alltså temat 2010. Vi har bjudit in fyra olika akter som vi tror hårt på inför det kommande året. Det är friska vindar, stökigt och drömskt i en härlig blandning i framåtandans tecken. Under kvällens gång kommer vi även visa ett första smakprov på Produkt №3.

LUST FOR YOUTH
I somras bloggade vi om deras första kassett, postad anonymt till en handfull bekanta. När uppföljaren ”Sickness” kom på göteborgsbolaget Nattens bödlar kunde fler ta del av bandets märkliga men vackra dronepop, men fortfarande visste få vilka som stod bakom. I takt med att bandet gjort sina första spelningar vintern 2009 var det oundvikligt att hemligheten skulle läcka ut, men när framgångarna fortsätter även efter att nyfikenheten stillats är det uppenbart att de verkligen har något extra. Under 2010 kommer bland annat en split-7″a med amerikanska neogotharna Blessure Grave. Vi är stolta över att presentera Amanda Erikssons och Hannes Norrvides första spelning som Lust For Youth i huvudstaden.

http://www.myspace.com/lustforyouth

MUNNEN
Undergroundscenen består egentligen främst av en massa olika expanderande och i varandra ständigt hakande kompisgäng: man börjar göra saker, kommer i kontakt med folk som är intresserade av samma sak och blir till slut kompis med dem, nya bekantskaper knyts och nya samarbeten inleds. Munnens medlemmar har spelat i diverse underjordiska band i Stockholm under ett flertal år, och på så sätt även lärt känna varandra. Att de startade ett band var liksom bara ännu en av alla möjliga kombinationer som kan uppstå i en given grupp kreativa människor. Sedan dess (i vintras) har det enligt dem själva gått i en rasande fart, till den grad att de kallt tackade ja till spelningen hos oss fast de fortfarande bara hade en klar låt. Musiken är monoton och skev men funkig.

http://www.myspace.com/mmmunnen

ONCE WE WERE WOLVES
Det är lätt att dras till det okända, och för oss är Once We Were Wolves ett typexempel på detta. Förutom en ljudbild bestående av mörker, en akustisk gitarr och minimalistiska reverbmattor vet vi faktiskt inte alls vad som döljer sig bakom detta soloprojekt. Det hela känns lite som den gamle legenden Jandek; det vill säga okänt, nattsvart och spännande. Denna kväll kommer vi dock få se detta soloprojekt att uppträda med ett helt band.

http://www.myspace.com/oncewewerewolves

CASSETTE GALLERY
Initiativtagarna Frida-Li Lövgren och Anna Ekholm (från New Textile Art Scene) vill med Cassette Gallery skapa ”[…] en plattform för samtida konst med inspiration från DIY-scenen och punkestetik, och vara en plats för utställningar med fokus på konstnärliga processer, spelningar, musik och performance”. Trots att de bara har hunnit med ett arrangemang hittills sedan Cassette Gallery bildades vid årsskiftet, har hajpen varit stor och ambitionsnivån hög. På Lava kommer de under kvällen visa upp sin konst och dessutom spela lite skivor för oss.

http://newtextileartscene.blogspot.com

Annonser


One Response to “Ny musik för hållbar utveckling №8: 2010”


  1. 1 Masskultur & Solna HQ 2/11: LR (dk), Lust for Youth, Händer som vårdar « Ny musik för hållbar utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: