Martins nedkortade årsbästa

06Jan10

En komprimerad och försenad årsbästalista. Jag har aldrig varit bra på årsbästalistor, men som HS skrev förra året så kräver kontinuiteten detta av mig. Jag har med flit undvikit ett flertal av årets höjdpunkter eftersom jag delar dem med AE och HS, och istället valt att lyfta fram ett par saker som mina två kollegor bara nämnt i förbipasserande eller rentav glömt bort.

Daniel Higgs och Stellar Om Source spelar tillsammans på Debaser Slussen
Att Fritz Corner glömde ta med Higgs turnépartner Stellar Om Source i beräkningarna visade sig vara ett intressant misstag. Istället för att spela varsitt separat set som planerat tvingades de klämma ihop sina spelningar till ett gemensamt samarbete. Resultatet var bländande. Higgs predikade från scenkanten, ackompanjerad av den svepande delaysås som Stellar Om Source manade fram ur sina synthar. Inte lika mysigt och personligt som på Larry’s Corner, men musiken var inte av denna värld.

Hanna Hirsch spelar på Debaser Medis
Det är alltid roligt att se sitt favoritband spela sina favoritlåtar. Nu var ju inte förutsättningarna de bästa; istället för att se Hanna Hirsch välta lampor i någons vardagsrum eller gå loss i en hemtrevlig källare så spelade de på Debaser Medis förskräckligt opersonliga mastodontscen. Euforin infann sig aldrig i lokalen, men pågick för fullt inom mig.

Andra bra saker som hände under året:
Daniel Higgs solo på Larry’s Corner, No Fun Fest, Optic Nest spelar en basgång på NMFHU-festivalen som fastnar i mitt huvud för all evighet, Word Wood Salad spelar Ice Tongue på Bar Hästhuvudet, The Office-gänget hittar hem till nya lokaler i april, Tortoise spelar Seneca på Göta Källare, Byetone spelar Plastic Star på Inkonst i Malmö. Följande skivor släpps: Moon & Sun – Apocalypso 7” [Oscillatone] Dwayne Sodahberk & Tsukimono – Tell Each Other Ghost Stories [Stuporsonika] Hanna Hirsch – Tala Svart CS/LP [Klorofyll Kassetter, Adagio 830] Undergången CS [Fukk Tapes Let’s Erase] Utmarken 10” [Release The Bats] Dead Letters Spell Out Dead Words – Sally Hill EP [Kalligrammofon] Ducktails – Ducktails LP [Not Not Fun] Mirrors Are Black – Värnhems Juveler CS [Kosmisk Väg] och en hel drös skivor till som jag inte äger men har lyssnat på hemma hos vänner, ute på lokal, på youtube, eller i en liten bandspelare i en bil som kör söderut på E4an.

/MH

Annonser


No Responses Yet to “Martins nedkortade årsbästa”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: