Ny musik för hållbar utveckling: Efterfest

29Okt09

Ny musik för hållbar utveckling: Efterfest

Ny musik för hållbar utveckling: Efterfest är den naturliga fortsättningen på Ny musik för hållbar utveckling: Festival. Lördagen den 14e november stänger Kulturhuset klockan nio och vi styr kosan mot Sugar Bar för att efterfesta till klockan tre.

14e november 21.00 – 03.00. Entré: 20 kr. Sugar Bar, Kammakargatan 9, T-bana Hötorget

Live:
TAR…FEATHERS
Med ett nytt släpp på Release the Bats på gång är Tar…Feathers vad efterfesten är för festivalen – alltså den naturliga fortsättningen på det showcase som Release the Bats står för alldeles innan dörrarna på Kulturhuset slår igen. Tar…Feathers har gjort sig kända som ett band som fullkomligt sprudlar av kreativitet och lekfullhet. Element av lo-fi, postpunk och ren och skär pop flimrar förbi hos ett band som konstant vägrar låta sig kategoriseras i någon av de tidigare nämnda genrerna.
http://www.myspace.com/tarfeathers

ESTROBOSCORPIO
Utan att ens ha ett skivbolag, eller särskilt många spelningar bakom sig är Estroboscorpio redan ett av Stockholms bästa och mesta liveband. Deras monotona och massiva ljudbild gör det liksom svårt att hejda sig. Den slår en rakt i ansiktet, kroppen och sätter exakt allt i rörelse.
http://www.myspace.com/estroboscorpio

DJs förutom NMFHU:

CHRISTIAN PALLIN
Mellan 1999 och 2004 ägde Christian Pallin och hans Distro Kulturhuset i Stockholm. Utan honom vore den svenska DIY-scenen ingenting. Idag driver han Koloni som är enligt Mr Koloni himself är en ”ambulerande konsertarrangör i Göteborg”, och är kanske den främsta anledningen till att Göteborg blir en dräglig stad att bo i.
http://www.myspace.com/kolonigbg

VIKTOR SJÖBERG
På det allra allra första NMFHU-arrangemanget (för nästan precis exakt ett år sedan) spelade Viktor Sjöberg med sin jazzensemble, en kväll värd att skriva ner i historieböckerna. Nu är han aktuell med nya inspelningar. Förutom att göra egen musik driver han etiketterna Structures Sonores och Elefantkvinnan Editions (tillsammans med Gustav Rosengren) som under festivalens gång kommer att presentera nya släpp.
http://www.structuressonores.com
http://vsnje.wordpress.com
http://elefantkvinnan.kalligrammofon.com

20 kronor i inträde, eller 50 kronor för inträde + mat.
Perfekt efterfest med andra ord.

Väl mött!

Annonser


No Responses Yet to “Ny musik för hållbar utveckling: Efterfest”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: