№4: 2009

14Jan09

nymusik4

2009 års första NMFHU-datum har just 2009 som tema. Vi har bjudit in tre artister som vi har särskilda förhoppningar och förväntningar på inför det nya året: The Goner, The Magic State och Floe Fountain.

THE GONER
The Goner är i huvudsak Daniel Westerlund, men uppträder gärna med gäster. Musiken är hypnotisk/psykadelisk, drönig och med folkanslag. Under andra halvan av 2008 gav han ut en trilogi skivor på den hemlighetsfulla etiketten Svarta marknaden. Upplagan får ses som högst limiterad, med blott 33 exemplar av varje utgåva. Så här skriver Mats Gustafsson (Broken Face) på utmärkta musiksajten Sound of Music om den avslutande delen i trilogin: »Haven är med stor sannolikhet den bästa svenska skiva jag komma att ha förmånen att lyssna på under 2008.« Det här blir en av The Goners allra första spelningar. 2009 återutges de två senare delarna av amerikanska Deep Water Acres.
www.myspace.com/gonergonergoner

THE MAGIC STATE
Under namnet The Magic State gör konstnären Nadine Byrne, från Ectoplasm Girls, musik på egen hand. Det låter mörkt, mardrömslikt, ockult och långsamt. Friform blandas med en tydlig struktur eller ett missformat beat. I slutet av 2008 gjorde hon två utmärkta spelningar, båda ackompanjerade av bakgrundsprojektioner. En av videorna visade en gestalt som påminde om en hotfull och hånleende clown, en annan en sektritual. En talande beskrivning. 2009 släpper etiketten Ideal från Göteborg förhoppningsvis både Ectoplasm Girls och hennes första skiva som The Magic State.
www.myspace.com/magicstate

FLOE FOUNTAIN
Försök att ordna in Floe Fountain i en genre brukar ofta leda till oortodoxa hemmabyggen bestående av termer som math, core, noise, thrash och wave. Bandet kategoriserar ibland sig själva med det fantasieggande men kusligt träffsäkra »drug ’n’ bass«. Under 2008 hann Floe Fountain släppa tre cd-r-skivor och genomföra ett antal livespelningar, och på vissa livespelningar expandera sättningen trummor-gitarr med en backupmedlem på synth. Inför spelningen på Lava har duon/trion antytt att man kommer ha med sig en helt ny bandmedlem, och vi kan säkerligen hoppas på fler förändringar inför 2009.
www.myspace.com/floefountain

* * *

Arrangemanget sker på Lava i Kulturhuset och håller på mellan 18.00 och 21.00. Fri entré.

http://www.myspace.com/nmfhu
https://nmfhu.wordpress.com

Annonser


One Response to “№4: 2009”

  1. 1 Ludwig

    Vi ses där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: